Malamuterna

Senaste inläggen

Av FRIDA! - 25 juni 2010 10:17

Började midsommaraftonen med en dragsväng med Iluaq, superb start på dagen!   

Det gick ganska så sakta nedöver vägen men han pinnade på framför cykeln utan bekymmer. Det var mycket spännande saker i skogen att sniffa efter och jag tror att det gör susen för självförtroendet att gå först på det här viset. Kom ner till bäcken och fick ett välbehövligt dopp, Iluaq alltså och så vände vi hemmåt igen. Nu gick det ändå bättre! Han travade nu lite fortare och förutom i backarna kunde jag ÅKA hund hem! Häftigt! Ju närmare hem destå fortare gick det och en bit blev det till och med gallopp! Så jättestolt över lilla plutten idag!!!


Släppte ut Atka och så rejsade doggsen ner och badade i sjön en sväng, allatså Iluaq simmare och Atka svalkade foten. Atka ska snart få åka med matte och gå ett viltspår hos Kristina, det är bäst att träna för om ett par veckor ska vi tävla på Springernatta på Hunneberg och i år ska det minsan bli prispall! I alla fall ska vi försöka! Ska bli urkul!


Ja, sedan får man väl börja med midsommarfirandet..åka en sväng till Hyssna till goda vänner i deras nya hus!


GLAD MIDSOMMAR PÅ ALLA!

ANNONS
Av FRIDA! - 23 juni 2010 17:10

Idag bar det av till ortoped i Göteborg med båda doggsen. Iluaq för att få ett återbesök och Atka för att få en klämm och känn på lederna.


Iluaq var jätteduktig, inte alls så nervös som jag trode att han kanske skulle bli för att han blev sövd förra gången. Allt rba med honom, all panosteit (växtvärk) är borta och han är fint musklad och inte alls tjock. Ställde honom på vågen också...och fick SHOCKEN! Min lilla plutt har blivit en riktig BJÄSSE! För två månader sedan när vi var där sist vägde han 35 kg...nu väger han 42, alltså 7 kg PÅ TVÅ MÅNADER!!!!!!!!!!!!!!!! Var ska detta sluta? Min lilla goding!


Sedan in med Atka, inte lika duktig... Jo först var han så bra så, kollade runt, hälsade och så, man jag sa till om munkorg och det var mycket nödvändigt, tyvärr. Värst var nog inte att vet klämde på benen brevid honom men att det stod en tjej bakom honom och höll upp honom så han inte kunde sätta sig var JÄTTEHEMSKT! En sådan arg hund har jag aldrig haft och hoppas jag aldrig behöver höra honom så igen, USH!

MEN BRA var att lederna kändes jättefina och han inte har någon inflamation eller så och har alltså inte ont, TJOHO!!! Dock kunde vet inte kolla ryggen, Atka var ju i sådan hög stress att han hade varit helt stel oavsett. Vi pratade fram och tillbaka och blev överrens om att inte röntga eller göra mer utan att Atkas beteende mest troligt är en psykisk grej.

Är det bra eller dåligt...jag är kluven...det är både och! Han har aldrig varit den soliga typen som sett allt med glada ögon och troligen har han påbrå från någon lite grinigare linje. Han var valpen som gick undan och satte sig bakom kojan när jag var och träffade honom dagen innan hämtning.. Han är också lite osäker och skeptisk...men klart också världens goaste hund så klart! Så är det ju alltid!


Men man måste kunna lita på sin hund och som det är nu rör vi oss i gråzonen över vad som är ok, hans "protesterande" har passerat ok och detta måste göras något åt. Så nu ska jag kartlägga alla områden han knasar på och försöka lista ut sätt att jobba bort dessa. Jag måste också finna sätta att INTE lära Iluaqs Atkas knasigheter...det är nästan det svåraste...


Så man kan säga att jag är jättelättad men också bekymrad...så nu far jag till skjutbanan och pangar loss lite så kanske allt har klarnat efter det!

ANNONS
Av FRIDA! - 20 juni 2010 15:55

Idag var det dags för dragträff vid Sandsken!

Halv tio träffades ett gäng bland knotten och samlade ihop oss för en tur till Källekrokehall. Vädret var svalt och småsoligt, perfekt! Följebil med barn och hund och valp kunde köra med nästan hela vägen, perfekt! Iväg bar det, Iluaq gallopperade dom ca 3,5 km som en tok och jag trampade nästan inte alls! Tyckte kanske jag skulle hjälpa lite i uppförsbacken men det visade sig vara rätt onödigt! Atka har också kunnat jaga på bra efter andra hundar men inte så långt, det brukar han inte ha focus till, det ÄR skilnad på hund och hund!


Vi kom fram till Källekrokehall och hade fikastund, lite vind höll knotten borta och efter en lite stund lugnade ylandet ner sig /skällandet i Iluaqs fall - han tror han är en rottvwiler! Av fem hundar lyckades tre ta sig loss! Men alla var jätteduktiga och ja...Iluaq var klart en av dessa! Han kom ur både halsband och sele...utbrytarkund! Men matte höll ju på att sticka utan honom (trode han!)


När vi kört 300m kom regnet, himlen öppnade sig och väl framme vid bilarna var samtliga ordentligt våta! TUR jag hade ombyte! Lite värre för Irene som skulle köra hem till Malmö i handduk   Imponerade att få så långväga uppslutning på en träff! Hon hade med sig sin 10v valp också...jisses så söt! Hon åkte cykelkorg!


Satt i godan ro och plötsligt knackade det på dörren, händer INTE så ofta! Utanför stog Bosse, en kollega, som lovat hälsa på mig förra sommaren! Det var ju på tiden att komma nu   Trevlig fika och han fick handskarna trokade och sedan for han iväg på sin motorcykel! Kul med spontanbesök!

Nu har jag en Iluaq som sover som en STOCK här hemma, helt slut! Atka sover lika mycket trots att han inte varit med...undrar vad han pysslat med? Vi vilar resten av dagen tror jag...

Dagens sötnos!

 

Iluaq tog det lugnt efter en stund...  

Hela gänget, dags att fika!  

Dimma och Zolo, Dimma vill också fika!  

Dagens nykomling, ändå från Malmö! Spike tror jag han heter... Ike vill ha koooorv!  


En trvlig träff i vanlig ordning! Nu kommer datum för samtliga träffar i höst pubilceras på malamuteklubbens hemsida, alla är välkomna!   

Av FRIDA! - 19 juni 2010 09:09

Då har vi testa på en lydnadstävling! SÅ HIMLA KUL! Måste säga att jag fick blodad tand...här ska tränas och tävlas   Inte för att bli bäst men för att klara av momenten hyfsat och för att visa att det går även med denna typ av vovve! Inte brädar vi en bordercollie men vi kan ju göra ett försök! Atka var helt fokuserad hela tiden och om matte hade kunna klara av att både göra höger om OCH halt och inte glömma halt för att hon är så glad att hon svängde åt rätt håll, så skulle det gått ännu bättre   Vi fick 137 poäng och kom trea!!! Men tilläggas bör, bara hunden blev bedömd och vi fick ha hjälper, ännu är vi inte redo för riktig tävling, men det var mycket nyttigt att få testa!

Nu lite bilder....så klart! Kolla in kontakten (*stolt matte*)

   


           


Får ta med vinnaren också, en mycket duktig Hoffe!    


    

Av FRIDA! - 13 juni 2010 19:20

Härlig prommenad runt Sandsken! För att slippa 4km asfalt beslöt jag och mina föräldrar oss för att starta från var sitt håll och på så sätt ha en bil väntande i andra änden. Perfekt timing när vi möttes vid Källekrokehall för chocklad och lussekatter, hade gjort fynd i frysen! Denna prommenad är jättevacker så här följer en hel radda bilder...och en och annan vovve också så klart!


 

Iluaq med lite skum min...   Atka spanar...   Källekrokehall   Fisken Iluaq!   Röde Nabbe, så himla fint med egen bäck i trädgården och allt!             

  

Tja, ett ägg är aldrig fel :)

Av FRIDA! - 12 juni 2010 12:36

 Trevligt morgonbesök, Madde och Freja kom för att prata lite utställning...och ha massor med vovvebus så klart! Vilken fart det blev på vovvarna, som dom kutade! Iluaq blev såååå käääär     Sedan blev han varm...och skulle bada i leran!

    

    

  

  


Av FRIDA! - 10 juni 2010 17:45

Förlåt, har varit usel på ett blogg det senaste...ska genast ta mig i kragen   


Idag blev det lite oplanerat en sväng hem till Linda och Johan i Sätila! Bara så där, var inte alls meningen...var meningen att huset skulle totalstädas, bilen likaså och lite matlagning hade jag också tänkt samt en låååång prommis! Så mycket trevligare med utflykt    


En hel del snackande om vovvar och skojiga aktiviteter som vi planerar för framiden och sedan bar det iväg ut på prommis med Atka, Iluaq och Dimma. Osmart som jag var, tog jag ut Atka först, hans halsband kom först i handen liksom...DUM IDÈ!!! Iluaq fick tokspelet och jag kan säga att det är knappt jag klarar hålla honom kvar i bilen med två händer och hela min tyngd, när han vill pressa sig ut! SKithund! Han trode jag skulle lämna honom och det har tydligen blivit hans mest negativa grej och där han stressar upp till max. Blir drygt jobb att få bort det, men så är det! Till slut fick jag ut gap- och skirkpellen ut bilen och visst bus uppstod så klart.

Visst, dom drog i kopplet lite alla tre upp för backen men sen, helt fantastiskt duktiga vovvar! Bara traskade på, Atka i sin värld där inte han hade tid med dom andra för allt annat var så spänannde och så Dimma och Iluaq som ibland snodde sig en hälsningspuss i förbifarten. Vi var mycket impade när vi kom hem av våra vovvar!


Linda hade svängt ihop en sockerkaka som var LJUVLIG, nygräddad är bara så BÄST! MUMS! Lite babbel till och sedan hemmåt i det nu mer ihållande regnet. KOm hem och Atka vägrade gå ur bilen, ingen surprise här inte! Han fick ligga kvar och jag tog Iluaq ut på egen prommis, mycket mysigt! Han blev dock mycket intresserad av någon typ av vilt i skogen, undrar vad det kan ha varit... Nu är han helt slut och kommer kunna ha det bra hemma medan jag och Atka far på lydnadskursen! Sista gången innan tävlingen...iiiihhhh! Ska bli spännande!Av FRIDA! - 23 maj 2010 18:15

Idag har jag haft pysselträff hemma hos mig tillsammans med Linda och Johan och Jennie. Tyvärr var det flera som hoppade av på slutet, men två nya tjejer dök upp, jättekul! Det var varmt så det blev bara en liten kort 2,5km tur och då fick vi ändå stanna och bada hundarna halvvägs.


Först ut var Zolo som hare och småpluttarna Iluaq och Rimma, samtliga skötte sig finfint! Impad över Iluaqs frammåtanda, han bara tuffade på som om detta var något han pysslat med många gånger...det var andra gången! KUL!

Andra heatet bestod av Atka, Dimma och Atlaz som också knatade på bra. Atka sa att han hade jätteont i höger fram när vi kom tillbaka, men nu kan jag inte finna något fel...kanske bara en överslagshandling... Ska bli skönt att komma till vet med honom så att han kanske kan bli lite bättre...


Man kan lätt säga att det tog på krafterna för samtliga, hundarna är jättetrötta och jag också! Men kul och trevligt blev det! Nu ska här planeras för en hel serie med träffar! Tjoho!!!


Iluaq och Rimma, pluttarna joggar på!

Linda och Zolo 

  

Johan gör sig redo med Dimma

 

Hur snygg är man på träff egentligen...?Hmmm...

     

Rimma och Iluaq myser medan sorpojkatna får springa!

Dimma och Johan först och jag och Atka efter 

Jennie och Atlaz

Så jättetrött Iluaq!

          

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se