Malamuterna

Alla inlägg den 6 april 2010

Av FRIDA! - 6 april 2010 17:55

Igår stog vedkapning på schemat och idag har jag träningsvärk...i magen?!? Fort som tusan gick det och på en halv dag fixades det som i navliga fall tar pappa veckor, känns fint! Men stockar är tungt och det är kanske sådär att hålla på med träning av detta slaget när förkylningen härjar...men men, nu är det fixat!   


Iluaq var bra i benet i två dagar, bara stel men haltade inte alls och jag var så glad! Men så var han och Atka på bustur i skogen i ett o bevakat ögonblick när jag var på jobbet och så vart han halt igen. SUCK! Nu är han urdålig också, han stödjer inte på benet om han inte måste   Blir att ringa vet imorgon igen även om jag vet att vila är det enda, men med 6 månaders valp är det lättare sagt än gjort. Trist är också att man missar all gålös-träning, för koppel på är ett måste så han inte kutar runt som den glada lax han är!


Iluaq har också fått lämnamiginteensammenjagärenmalamute-symptom   Vilket betyder att han fattar när han ska bli ensammen hemma och stressar upp. Så nu testar jag ny metod, som kanske är fel egentligen men jag får testa och se. Han går inte i trappan ännu så jag går ner och slår på radon och sedan går jag ut den vägen. Då är han helt lugn när jag kommer tillbaka. Han tror nog inte att han är själv misstänker jag, och det är ju baksidan av det hela... Det är lättare att träna dem tillsammans än att ta ut en hund och mig och lämna en kvar inne, helt klart!

Morgonens ranson av saker som Iluaq stulit var ett styck lipsyl från sängbordet (väldigt kul att ta saker där tydligen) samt en apelsin från köksbordet (har aldrig tagit honom på bar gärning...ÄNNU!). En lite buse helt enkelt!


Atka har gått klart sin kur och mår så mycket bättre! Inga psykbryt på länge, kanske det är hans sätt att visa att nu matte, nu gör det ONT? Kan ju hoppas, det är i alla fall tydligt!


Lervällingen frodas utanför huset och har sitt säte även inomhus men då iform av grus...kan det inte bli torrt snart?  

Ovido - Quiz & Flashcards