Malamuterna

Alla inlägg den 20 februari 2010

Av FRIDA! - 20 februari 2010 19:47



Det har snöat hela dagen och vi har över en meter snö! Helt enormt! Pappa har slitigt med att försöka ploga vägen och ännu är det inte farbart för min lilla ford...och mer snö kommer det. Blåser som tusan nu så det är att hålla tummarna för att strömmen inte går!!! Ingen kamin ännu...

Atka och Iluaq tyckte den här mängden snö var sådär, dom har mest myst inne idag faktiskt...polarhundar...hmmm...Nu börjar dom dock lessna på att matte är sjuk märker jag...önskar hett att bli frisk men bara minsta ansträngning gör ju att jag hostar som en tog och huvudvärken den sitter där den sitter...faktiskt lite synd om mig...eller?   Nog med gn'äll, här kommer foton!


         

Släden är väl begravd...


   

Lite vovvebus också idag!  

Av FRIDA! - 20 februari 2010 09:18

Jaha, här sitter jag, helt insnöad! Det är surrealistiskt mycket snö! Jag älskar vintern...men...nu...räcker det snart med snö! Kan inte vara långt från metern nu, det är i alla fall helt omöjligt att ta sig fram! Lite bilder från morgonens rastning med vovvarna...jag gick inte långt!

Översnöade bikupor...  


Växthuset...känns som om odlingssäsongen är långt borta på något vis...

    



Var på Malamuteveckan i Särna för första gången i år och hade stora planer på att köra 2*3 mil. Dock vaknade jag på söndag morgon och var förkyld och är det FORTFARANDE! MORRR!!! Kanske jag misskötte min förkylning något...bara lite...flera gånger...men man kan ju inte vara i Särna en hel vecka och inte åka skidor alls, eller hur?


Det blev i alla fall en tur på milen och två svängar nere på sjön under veckan, alltid något. På söndagen stod jag plötsligt med väst på mig och var funktionär på polarhundsmästerskapen, hur gick detta till? Men skulle jag ändå stå där kunde jag ju göra lite nytta...vilket inte var så mycket. Hjälpte ett storspann med malamuter till start, alltid lika kul, mycket power!


Malamuteveckan var trevlig, massor med mysiga människor som orkade med tjogvis med frågor! Tack för att ni är så tålmodiga!!! Iluaq hade 4 syskon med på plats så en hel del valpbusande blev det, jättekul! Men att brorsan väger 17 kg och Iluaq 27kg...det var...intressant, hihihi! Iluaq var störst...och försiktigast och fick totaldäng av syrran! Brorsan Harry med Sofia i andra änden och vi for ut på isen och körde premiär med skidor med valpar i sele och lina. Dom var kanonduktiga, även om dom ville busa mest! Men dom gick frammåt också och jag är säker på att jag kommer få en stark vovve, hade fullt sjå med att hålla farten så att Iluaq inte skulle dra mig!


Kul var också att Iluaq och Atka trivdes så fint i bilen bakom grindarna. Trots att det stod ett 4-spann brevid bakluckan (för vägning av släde) så sa varken mina eller deras vovvar något. SKÖNT! Annars var det litet slitigt för hanhundarna, vi hade löptikar på plats  


Detta får räcka så länge från malamuteveckan, det kommer droppande anekdoter så småningom...men lite bilder kan jag fixa! 


  


Ulricas fina stuga där hon bodde under veckan!


Ulrica fixar lite under turen där jag fick åka med i släden efter 5-spannet, kul upplevelse!


Jag fick låna en lätt släde och tog en kort tur i solen under veckan...

Valpar av alla slag, två som fyrbenta! 

 

Wolf och Karina. Wolf var lite muttrig på Iluaq så han fick sitta i knät istället! 


Iluaqs första skidtur!  


Buspojkarna! Lite dra, mycket busa så klart!  

    

Tracy, Iluaqs mamma! 

  

Kölddimma över isen...

Ovido - Quiz & Flashcards