Malamuterna

Alla inlägg den 7 maj 2010

Av FRIDA! - 7 maj 2010 16:48

Igår var jag och Atka första gången på tävlingslydnadskursen, så himla KUL! Iluaq satt i bilen och hojtde lite men var duktig (och sömnig när vi skulle åka, haha!)

Atka skötte sig fint, lyckades koppla ihop vad det var som skulle göras trots ny appellplan och nya vovvar var av en var en schäferhanne som ibland tittade och skällde på Atka, inte så poppis. Skönt att det är träning som är fokus, inte massor med teori, det är kurs för dom som redan har lite tränngserfarenhet av tävlingslydnad, känns bra! Men att vi ska klara att träna så vi kan köra en träningstävling om 6... hjälp om 6 veckor!!!!...hmmm, men kul ska vi ha! Till nästa gång har vi apportering att träna...INTE favvomomentet precis! Atka är bra på apportering...om man ger honom något och ber honom gå hem med det! Helst om det är ett mumsigt ben eller så, men kopplet brukar också fungera...eller om han får för sig att apportera under pågående dragtur, mycket speciellt  med apporteringsdrag måste jag säga  Men han fattar vad han ska göra, bara inte att han ska hålla apporten så länge som JAG vill...hmmm...

Härligt att se en toklycklig jycke igår i alla fall, som han njöt!


Började dagen med att skälla på Ford och det  hjälpte ganska så bra, skönt! Sedan blev det en prommis med Iluaq som var jätteduktig på kontakten och följde matte superbra i skogen. Därefter byte till Atka som också hade en bra lös-dag. Men så var det något som började dofta lite så det fick bli koppen en bit.

Hemkommen var det bara att kasta sig på damsugare och skurmopp och få RENT i huset! Så himla äckligt det kan bli! Man förstår inte hur sunkigt det är förens man moppar och vattnet blir tämligen mörkt...uuuurk! Men fräscha rena (lånade av mamma) mattor på golven och lite ordning känns fint...och oj vad jag ska njuta av det från soffan ett tag, det är slitsamt med städning! Tur att vovvarna är trötta efter sina bravader också!  


Ovido - Quiz & Flashcards