Malamuterna

Direktlänk till inlägg 18 juli 2010

Föreläsning och övningsprommenad!

Av FRIDA! - 18 juli 2010 09:01

Var i Od och lyssnade på Hannu Sarenström och blev inspirerad ytterligare till att bygga om lervällningen/byggarbetsplatsen till min framtida trädgård, bara att tacka för en enorm energi och intressanta tips och trix! Bara för att visa hur långt jag kommit och hur snyggt jag tycker det är måste jag ju lägga in lite bilder!  Antagligen bara jag som kan se hur snyggt det blir men jaja... 

  


      

Var iväg och övningstraskade med vovvar och packning runt Pickesjön med Jennie och Mini på eftermiddagen. Vi lyckades gå 3,5 km på 2 timmar! Hahaha! Men då stannade vi, slog upp tält, kokade vatten för att se att köket fungerade, hade hundarna på sina linor och satt och pratade. Insåg att dragbälte under ryggan inte fungerar i alla fall, inte med den tyngden för då domnar mina ben bort, hoppsan! Hundarna skötte sig bra förutom en hel del gapande när vi hade paus, trots snacks och mariekex   Det kommer bli slitigt att traska två mil men jättekul att komma ut äntligen och testa! Längtar till nästa helg och hoppas på att det inte kommer regna eller bli superhetta! 15 grader och moln hade suttit bra...vart kan man beställa det?


Huset går frammåt, alla golvlister på plats, alla taklister också förutom i hall och badrum, vilka jag glömde att handla när jag var iväg sist, grrr! Trode jag skulle slippa XL bygg ett tag nu...men icke! Men det är nära nu...snart snart snart har jag vardagsrum! Tjoho!!!


Nä, dags att gå ut och gräva i sin trädgård!!!


Ett par bilder på väldigt varma vovvar med kylfilt på:

    


Gärdsmygarna hann jag få ett litet kort på innan dom steg ut ut boet och flög iväg. Svårt att fota i vinkel bara...Fyra småttingar blev det i mitt badrumsfönster!

  

Mysiga Korven har parkerat på mössan mamma har stickat till mig!

  

 
 
Christina

Christina

18 juli 2010 13:33

Oj, vad grönt du redan har fått det i din trädgård. Det kommer nog att bli riktigt fin när du är klar, om man nu någonsin blir klar med en trädgård...

Vad duktiga du och Jennie är som är ute och tränar inför vandringen. Jag är riktigt imponerad över att ni t.o.m slog upp tältet, precis enligt skolboken men hur många gör så egentligen. Önskar så att jag kunde följa med nästa helg men det får bli en annan gång.

Nospussar till myspojkarna och kram till dig!

http://malamuteberger.bloggagratis.se

 
EA

EA

18 juli 2010 14:19

Haha, ja han lipar bara man tar fram medicinen nu, men den luktar ju verkligen illa! :P
Gav upp de där med att lägga i en korv, öppnar munnen på honom och kastar in den längst bak ;)
Vet däremot inte om de blivit mycket bättre, de har ju aldrig varit sår, så jag vet inte, kliar kanske lite mindre, men vet inte!
Bokat en tid hos en hudspecialist i slutet av juli, får se vad dom säger! :)
Ja hunddagiset går över förväntan, många som börjar nu efter sommaren och semestrarna också, väldigt spännande! :)

http://eahunddagis.blogg.se

 
ulrica ö

ulrica ö

18 juli 2010 16:56

Va duktig du är som hinner med allt! :) Här har det mest varit semesterliv från midsommar o framåt, men nu börjar listan hopa sig, så till veckan ska det betas av lite. Bland annat ett veterinärbesök till norge med tre doggar för lite "service". Cd ska kollas oxo för han dricker för mkt vatten, så matte är lite orolig för om de kan va socker, håller tummar att så inte är fallet.. ! Kram till er därnere!

http://malamuter.blogspot.com

 
FRIDA!

FRIDA!

18 juli 2010 17:33

Håller tummarna Ulrica! Han tycker säkert bara det är sommrigt och varmt! Bra att komma iväg på srvice, här vill vi inte till vet mer på LÄNGE, bara vaccinering i sept annars skyr vi vet som pesten :)

http://www.malamuterna.bloggplatsen.se

 
Linda S

Linda S

19 juli 2010 00:08

Jag kan se hur fint det kommer att bli!!

http://polarcollie.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Brittis

19 juli 2010 15:51

Hä' blir ju jätt'fint! Får du ha blommorna ifred för rådjuren?

 
FRIDA!

FRIDA!

20 juli 2010 18:48

Haha! Har ju malamuter, inga rådjur här inte! :)

http://www.malamuterna.bloggplatsen.se

 
Veronica

Veronica

21 juli 2010 14:43

Du har ju jättefint redan, du har ju iaf fina blommor. =) Hos mig växer bara det som växer ute naturligt, vilda blommor alltså. =) Vi har sytt fästen till hundarnas koppel i "midjebältet" på ryggsäcken. Fungerar riktigt bra!

http://tanaraqhuskies.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Mari

22 juli 2010 00:26

Blir så himla fint i både hus o trädgård!! kan man låna lite smak... är en väldigt utpräglad funktionsmänniska så tom jag ser iband att mitt hem inte är så kul.. men men =) trivs ändå!
Tänkte lite på vovvis: har du provat att dra ner på energimängden/ byta foder? Kan hjälpa om du får upprepade problem. Håller tummarna för er!

 
Ingen bild

FRIDA!

26 juli 2010 09:47

tack för vovvetipsen! Nu är det äntligen lite svalare så jag HOPPAS att alla prickarna ska försvinna nu...
Mari: Håller på att byta foder på Iluaq ändå, men dock till högre energi, men vi får se hur det går...

 
Veronica

Veronica

26 juli 2010 18:47

Ja fy fasen för fukt, gillar inte!! Frågade pappa om vi hade rötmånad i Norge med. Han såg helt förvirrad ut och hade aldrig hört ngt så konstigt. *S* Vinter är bäst, blommor är fina men inte alls lika viktiga som snön! =))) Jo ska fota ryggan får du se. Ska fixa det i morgon. Sambon måste hämta ner ryggsäcken, jag vägrar gå upp på vindan. *S* Påminn mig OM jag glömmer! =)

http://tanaraqhuskies.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av FRIDA! - 12 augusti 2011 18:28

Nog för att jag har en liten gap och skrik AB till vovve (läs Iluaq) men det finns gränser! Nu låter det som om jag startar larmet i bilen och/eller misshandlar något stackars djur (inte hund alltså), varje gång som jag öppnar en dörr. Jag blir döv, ...

Av FRIDA! - 22 juni 2011 18:13

En i allmänhet ganska trist dag...och vecka egentligen. Atka är sjuk igen, har fått tillbaka urinvägsinfektionen men denna gången med äggvita i urinprovet och förstorad prostata. USH! Stackarn får nu äta antibiotika och dessutom blev han kastrerad ...

Av FRIDA! - 8 april 2011 15:59

Idag fick det blir personspår till båda vovvarna. Både korta och i ordentligt med vind så jag visste ju inte helt hur det skulle gå...länge sedan dom spårade också! Iluaq fick sitta och gapa vid trappan och jag gick iväg med Atka. Han var så supe...

Av FRIDA! - 16 februari 2011 19:39

Tycker ni det har helt dött av i min blogg? Det har det tyvärr...men har lite att skylla på... Har haft brist på egen dator men har nu införskaffat en! Har tillfälligt tre jobb och ett styrelseuppdrag...tar liiiite mer tid än innan! Har två w...

Av FRIDA! - 27 december 2010 15:26

Idag kastade vi oss ut i det vackra vädret på en något annorlunda tur, visade det sig! Magnus åkte först på skotern och jag efter med hundarna på släden och sist kom mamma och pappa med Dudde på skidor. Ute på mossen var det helt underbart vackert!...

Skapa flashcards